Begeleider

José Way

De laatste 15 jaar ben ik werkzaam geweest als docent moderne dans, methodiek, docentschap amateurkunst en stagebegeleiding bij de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. [Afdeling: Dansacademie, Vooropleiding en Academie voor Danseducatie.]

Gedurende 20 jaar gewerkt als moderne danseres bij verschillende kleine gezelschappen, als laatste bij Razz te Tilburg. Brede ervaring als dansdocent zowel in het professionele- als in het amateur werkveld.

Opleiding docent Klassieke-, Moderne- en Jazzdans aan de dansacademie van de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten.

Na een leven lang dagelijks, intensief en professioneel met dans en dansers aan het werk te zijn geweest, wil ik mij volledig gaan richten op het overdragen van een gezond, dynamisch lichaamsgebruik en een optimale lichaamshouding voor volwassenen. De laatste jaren van mijn docentschap aan de studenten van de Fontys Academie voor Danseducatie, ben ik steeds meer overtuigd geraakt van het belang van een gezonde lichaamshouding en een vrij bewegend lichaam. Daarbij zie ik een gezonde lichaamshouding niet als een ‘statisch, mooi rechtop plaatje’….maar als een lichaam, zijnde en bewegend in een dynamisch evenwicht!