Move in Balance

Dat bewegen goed voor de mens is, weten we allemaal. Het belang van hoe we ons lichaam bewegen is veel minder bekend. Door te veel spierspanning of juist te slappe spieren, een verkeerde lichaamshouding en ongezonde bewegingspatronen ontstaan pijnklachten, blessures en bewegingsbeperkingen. We kunnen daar verbetering in aanbrengen door ons te verdiepen in hoe we het lichaam op ‘n gezonde wijze kunnen bewegen.

Door middel van kennis, lichaamsbewustzijn, zelfonderzoek en de organische bewegingstraining, werken we aan een meer gezonde lichaamshouding en gaan we op zoek naar een dynamisch evenwicht met een goede energetische doorstroming binnen en buiten het lichaam. Hierdoor komen we meer in balans en ‘zitten weer lekkerder in ons vel’, zowel lichamelijk als geestelijk en beleven zo meer plezier aan bewegen.

Wat is Move in Balance?

Move in Balance is een dansante trainingsmethode op muziek waarin je -al bewegend- leert en onderzoekt hoe je de juiste verhouding en balans vindt tussen mobiliteit en stabiliteit. Je wordt je bewust van mogelijk valse spanningen, zwakke stabiliteit of misschien ook ongezonde voorkeurshoudingen en -bewegingspatronen.

Door de eenvoudige, organische bewegingen op ondersteunende muziek uit te voeren, wordt de fysieke gevoeligheid geprikkeld waardoor zowel de sensitiviteit naar het lichaam, als het contact met de grond en de ruimte om ons heen, versterkt wordt.

Volg een gratis proeftraining

Alle bewegingsvormen zijn opgebouwd vanuit de 3 hoofdpijlers van Move in Balance:

Gronden

waarbij we contact maken met de aarde, het geeft ons stevigheid

Centreren

waarbij we zowel de sensitiviteit naar onszelf, als ons centrumkracht versterken

Oriënteren

waarbij we relatie aangaan met de omgeving, onze focus verbreden.