Vergoeding werkgever

Vergoeding werkgever: tip!

Voor mensen met een vast dienstverband kan het zinvol zijn om uit te zoeken of het persoonlijk budget ingezet kan worden voor vergoeding van deze lessen vanuit de werkgever. De opbouw van het persoonlijk budget is zichtbaar op de loonstrook. Move in Balance heeft al meerdere leerlingen gehad die dit vergoed hebben gekregen, als manier om aan de gezondheid en zelfontwikkeling te werken.

De ANWB is bijvoorbeeld een werkgever die dit vergoedt. Een ander voorbeeld zijn professionele orkesten. In de CAO Nederlandse Orkesten staat onder artikel 5.6: “Het persoonlijk budget kan aangewend worden voor een aanvulling op de vergoeding voor studie en scholing, of voor andere maatregelen die een optimale en duurzame inzetbaarheid bevorderen.”

“Sinds januari dit jaar volg ik Alexander Techniek lessen bij Esther. Esther laat mij middels de Alexander Techniek oefeningen en subtiele handgrepen ervaren hoe ik functioneler kan bewegen. Zij helpt mij bewust te worden van oude gewoontes in het bewegen. Gaandeweg krijg ik hier steeds meer zicht op en merk ik hoe ik als vanzelf makkelijker, meer in evenwicht kan bewegen, waardoor mijn klachten afnemen. Esther is heel bevlogen en kan goed observeren. Onder haar begeleiding is dit een boeiend en zinvol proces voor mij.”

- Natascha

Meld je aan voor
de nieuwsbrief